Review Hotspot Woodstone

Voor een heerlijke pasta of pizza kun je sinds enige weken terecht bij Woodstone. Na Haarlem en Hoofddorp is Almere de derde vestiging van dit succesvolle concept. Woodstone is gevestigt op het steeds gezelliger wordende Belfort-plein, tegenover La Cubanita. Het ruime restaurant bevindt zich op de benedenetage en de eerste etage gaat in de toekomst fungeren als vergaderlocatie voor Almeerse bedrijven. Het epicentrum van het restaurant is de steenoven, waar ‘live’ pizza’s worden gebakken.

Woodstone-16

Het concept van Woodstone lijkt simpel; pizza en wijn, maar in werkelijkheid biedt Woodstone (véél) meer dan dat. Ik ben zelf al meermaals bij Woodstone wezen eten en het duurt iedere keer weer even alvorens ik een keuze heb kunnen maken uit de uitgebreide menukaart. Je kunt kiezen uit acht voorgerechten, zes pasta’s, salades, vier pizza-thema’s en desserts. Mijn favoriete voorgerecht is Rammadori Bruschetta; grof gesneden romadori tomaten, feta en basilicum op versgebakken, knapperig focaccia-brood, afgewerkt met romige crema aceto balsamico. Een heerlijk voorgerecht en een absolute aanrader!

Woodstone-3

I love de vier pizza-thema’s, bilancia, culinario, rustica en classico. Dit zijn respectievelijk calorie-arme pizza’s, culinaire pizza’s, dunne, krokante pizza’s en de bekende, standaard-pizza’s. Ik ben groot liefhebber van de bilancia pizza’s. Bij deze calorie-arme pizza’s zit letterlijk een gat in het midden dat wordt gevuld met een verse salade. Een uitkomst voor eenieder die doorgaans geen hele pizza op kan! Mijn favoriet is de chiavari met stukjes kip, jalapeños, paprika, mozzarella en verse bladspinazie, afgewerkt met een mosterddressing. Woodstone werkt voornamelijk met biologische producten en dat proef je. Een andere aanrader is de forza, een superfood-pizza met onder meer kikkererwten, pompoenpitten, hennepzaad en goiji bessen.

Woodstone-5

Mocht je nog een ‘gaatje’ hebben na de pizza (of voor een calorie-arme pizza hebben gekozen!) dan is er ook een uitgebreid aanbod aan desserts. Ik ben zelf gek op de dolcetti, klein maar fijn. Je hebt de keuze uit een chocolade brownie, mini cheesecake, rollino ricotta (Italiaanse cake met frisse ricotta), kaasplankje en biscotti met dessertwijn. Geniet ook nog even na met de uitstekende Italiaanse koffie. Woodstone is een aanwinst voor Almere!

Woodstone is 7 dagen per week open van 12.00 tot 23.00 uur. Klik hier voor meer informatie over Woodstone.