Review Hotspot Barista Café Almere

Goed nieuws; Almere is een koffietent rijker! Na een eerste en tweede vestiging in Alphen aan de Rijn/Hoofddorp opent Barista Café haar derde vestiging in Almere . Zij zijn per heden gevestigd aan het Stationsplein, handig voor eenieder die wil bijkomen na een vermoeide middag shoppen bij de Primark. Voor huisgemaakt ijs, heerlijke koffie, thee, en wat lekkers ben je bij Barista Café Almere aan het juiste adres! Met het ruime terras voor de deur is het heerlijk toeven op het Stationsplein.

barista cafe almere-3

Ook binnen ziet het er gezellig uit met een lange bar en open keuken. Verspreid over het café staan tafeltjes (op een leuke manier ingedeeld) met in de rechterhoek een relaxte loungehoek. Op de krijtborden staan de week- en maandspecials geschreven. Vanwege het warme weer was de weekspecial dit keer een ijskoffie, lekker om even af te koelen. Ook kun je hier terecht voor een uitgebreide high tea of high wine. Aan de straatzijde wordt huisgemaakt schepijs verkocht, een aanrader als je van het station naar de winkelstraat loopt en geen tijd hebt om binnen te komen voor een kopje koffie of thee met wat lekkers.

barista cafe almere-19

Samen met een collega heb ik de kaart uitgeprobeerd. Ik koos een ‘Green tea peach sugar free’ van Whitington; een heerlijke zoete ijsthee. Daarbij koos ik een ‘Carrot Cake’. Wauw, superlekker en beide aanraders. Mijn collega kan de ijskoffie en de Red Velvet cupcake van harte aanbevelen. Barista Café Almere maakt gebruik van eerlijke, biologische producten. Dat maakt het extra lekker!

barista cafe almere-20

Ik raad je aan om binnenkort eens gezellig een kopje koffie of thee te gaan drinken bij het nu al populaire koffiezaakje op het Stationsplein. De barista’s zijn uiterst vriendelijke en serveren ieder kopje koffie als een kunstwerk aan tafel. Ook voor een ontbijtje kun je hier terecht. Enjoy!