Hotspot Review Smullen & Spelen

Papa’s en mama’s opgelet! Er is een nieuwe hotspot in town waar vooral de jonge Almeerders erg blij van zullen worden; Pannenkoekenhuis Smullen & Spelen. Dit restaurant is de eerste horecagelegenheid in de nieuwste wijk van Almere, Nobelhorst. Ondanks dat de officiële opening nog moet plaatsvinden, nam Almere Weekend Guide alvast een kijkje… en natuurlijk werd er ook geproefd!

smullen en spelen-23

Voor de goede second-opinion vroeg ik mijn 6-jarige buurmeisje om met mij mee te gaan. Bij binnenkomst in het restaurant werden wij gelijk hartelijk begroet door eigenaar Dennis, maar mijn buurmeisje kreeg het al niet meer mee. Zij ging direct de uitdaging aan en begon enthousiast het grote klimtoestel te beklimmen. Na enkele minuten gleed zij via een glijpaal naar beneden en rende door naar de ‘vindplaats’, een zandbak waarin diverse archeologische schatten te vinden zijn.

smullen en spelen-1

Terwijl mijn buurmeisje via de klouterpalen en de boombrug naar het slingertouw rende, inspecteerde ik de menukaart. Ik bestelde een pannenkoek met kaas voor mezelf en voor mijn buurmeisje een pannenkoek die zij zelf zou gaan versieren met appel en rozijntjes. Na een kleine tien minuten worden de pannenkoeken met een grote glimlach aan tafel geserveerd. Het sein voor mijn buurmeisje om te stoppen met het bouwen van een hut en aan tafel te komen zitten. Op haar placemat staat een kleurplaat en verschillende puzzels, waardoor haar pannenkoek nog even moet wachten…

smullen en spelen-24

De pannenkoeken zijn voortreffelijk en de service zeer gastvrij. Naast pannenkoeken kun je hier ook terecht voor verse broodjes, salades en ijsjes. Na enkele minuten rent mijn buurmeisje weer naar buiten om verder te gaan met schommelen.

smullen en spelen-18

Jongere kinderen vermaken zich op het peuter speelplein en vanaf het najaar zal de speelgelegenheid binnen ook worden uitgebreid, waardoor kinderen zich hier ook op een regenachtige najaarsdag kunnen vermaken. Ook als je geen kleine kinderen, zusjes, buurmeisjes of nichtjes hebt… breng eens een bezoek aan dit gezellige pannenkoekenhuis!