Almere Weekend Guide 22 t/m 24 augustus

image

Woehoe! Het is weer weekend en hoe kun je deze beter starten dan met Strandfestival ZAND?
Dit jaar begint Strandfestival ZAND niet op zaterdag, maar kun je hier vrijdagmiddag al terecht voor de leukste Nederlandse artiesten! Afgelopen paar jaar ben ik elke zaterdag geweest maar dit jaar kies ik voor de vrijdagmiddag! Stiekem vind ik de line-up van de vrijdag leuker dan die van de zaterdag! Ik ga dit ook nog lekker uit eten bij de Jutter en wellicht neem ik nog een kijkje op zondag bij View Almere. Laat het zonnetje maar komen ;-)!

Maar voor vanmiddag heb ik de poncho’s in ieder geval klaarliggen. Om 16.00 uur stap ik met vriendlief op de fiets richting Strandfestival Zand. De line-up voor vanmiddag is o.a. Niels Geusebroek, Laura Jansen, Van Velzen en Nick en Simon. Strandfestival ZAND zorgt voor een gezellig kampvuurtje waar je kunt zitten en genieten van de artiesten. De opbouw van het terrein is anders dan voorgaande jaren. Door Strandbad Duin is het festival opgeschoven richting Poortdok en het podium staat per dit jaar in het water. Voor de rest zullen de heerlijke eettentjes, de gigantische Amstelkrat en de reuzenrad er ook staan. Ik heb er zin in!

Voor iedereen die morgen naar Strandfestival Zand gaat, vanaf 12.00 komt de volgende line-up: Miss Montreal, Nielson, Ilse de Lange, The Opposites, Racoon, van Velzen en de dag wordt afgesloten met Guus Meeuwis. Zelf ga ik gezellig mijn zusje van Schiphol halen en in de avond naar Strandbrasserie de Jutter in Haven. Dit strandpaviljoen heeft een Texelse uitstraling en verkoopt ook heerlijke Texelse biertjes.

Op zondag is er ontzettend veel te doen in Almere! Mama’s en Papa’s kunnen in Almere Poort terecht want dan organiseert KidsProof een groot kinderfeest. Met meer dan 50 doe-en beleefactiviteiten waarbij de toegang gratis is. Leuk voor de kids dus ;-)! Voor de avond kan ik nog niet kiezen wat ik ga doen. Ik moet kiezen tussen een Feest met DJ’s, cocktails en lekkere hapjes bij VIEW Almere of gezellig naar het Belfort waar de restaurants een speciale (lees: voordelige) menu’s hebben en de Assorted Travelers en verschillende Jazz artiesten komen optreden (Bass 2014)! Moeilijke keuze! ;-)

Things to do in Almere this weekend, alles op een rij:

- Filmhuis, Una via a Palermo 22 augustus (19:30 uur – niet leden €8,50, De Nieuwe Bibliotheek)

- Theatervoorstelling PICNIC (Vis à Vis), t/m 7 september bij het Almeerderstrand

- Vrijdagavond lekker feesten met verschillende DJ’s, 22 augustus ANNO Almere (23:00 uur, gratis entree)

- Nieuwste films, Bioscoop Utopolis

- Biologische Boerenmarkt, elke zaterdag van 09:30 tot 13:00 uur (Stadsboerderij) voor echte (biologische) Foodlovers als ik ;-)

- Varen op de Noorderplassen, Huur een sloep of BBQ donut bij Boei 2

- Corrosia Filmhuis, 23 augustus (20:00 uur, entree €5)

- Zaterdagavond lekker feesten met DJ Chris Deluxe, 23 augustus ANNO (23:00 uur, entree €5-7,50)

- Bowlen, Bowling Almere (dinsdag t/m zondag geopend) tarief ligt rond de €27,50 per uur per baan.

- Kinderfeest, Kidsproof Almere Poort, 24 augustus (Gratis Entree)

- Lekker shoppen in Almere Centrum, 24 augustus Koopzondag (12:00 – 17:00 uur)

- Sunset, VIEW Almere met Dj’s, coctails en lekkere hapjes, 24 augustus (14:00 uur, gratis entree)

- Bass 2014, zondag 24 augustus verschillende Jazzartiesten op het Belfort (alle restaurants hebben een speciaal menu, reserveren is verplicht)

- Strandbad Duin, Beleef op het noordelijke deel van het Almeerderstrand deze zomer het échte strandgevoel met vlonders, bankjes en speelaanleidingen! (de gehele zomer open, gratis toegang)

X Roxanne

P.s. Binnenkort start het theaterseizoen weer ;-) Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *