Almere Weekend Guide 8 t/m 10 augustus

image

Yes, het weekend is weer begonnen! En we beginnen dit weekend weer met een nieuwe hotspot! Almere heeft er een nieuw pannenkoekenrestaurant bij, namelijk Smullen & Spelen in Nobelhorst. Dus mama’s en papa’s opgelet: jij kunt lekker ontspannen iets drinken, een broodje of een lekkere pannenkoek eten, terwijl de kids lekker aan het spelen zijn in de avontuurlijke speeltuin.
Ook zonder kinderen kun je hier natuurlijk terecht voor een lekkere pannenkoek! Binnenkort ga ik gezellig langs voor een review, dus houd de website van Almere Weekend Guide in de gaten ;-)!

PICNIC is weer terug van een zomerstop! Deze geweldige theatershow van theatergroep Vis a Vis aan het Almeerderstrand is een aanrader! De show heeft een Frontstage en een Backstage met elk hun eigen show (je krijgt dus twee shows voor de prijs van 1 ;-)). Het verhaallijn wordt op een spannende, humoristische wijze gespeeld en gaat over een (bijna) bejaard stel dat gaat kamperen en dan gebeuren er allerlei gekke dingen. PICNIC speelt op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag. Voorafgaand aan de show kun je lekker dineren bij het restaurant in de werkplaats van PICNIC. Het uitgebreide buffet bestaat uit vlees en vis van de barbecue, een grote saladebar, diverse warme en koude gerechten en desserts. Ook aan vegetariërs wordt gedacht! Heb je al gegeten? Dan kun je buiten ook een drankje drinken (Tip: lekker bij de houtkachels!). Let op: bij een avondvoorstelling is het raadzaam om een kussentje voor je billen en een dekentje mee te nemen, kan behoorlijk fris worden ;-)!

Ik heb ook nog een leuke tip voor als je op zondagmiddag de stad in gaat! Citymall verzorgt eens per maand een muziekmiddag op het Belfort. Sandy Dane (bekende Almeerse singer-songwriter) zal dit keer op het podium haar nummers laten horen. Ga lekker bij Yamas zitten, bestel een pita gyros en een Mythos (grieks biertje) en luister naar Sandy Dane voor een heerlijke zondagmiddag ;-)

Things to do in Almere this weekend, alles op een rij:

- Filmhuis, Deux jours, une nuit, 8 augustus (19:30 uur – niet leden €8,50, De Nieuwe Bibliotheek)

Theatervoorstelling PICNIC (Vis à Vis), t/m 7 september bij het Almeerderstrand

- Vrijdagavond lekker feesten met verschillende DJ’s, 8 augustus ANNO Almere (23:00 uur, gratis entree)

- Nieuwste films, Bioscoop Utopolis

- Biologische Boerenmarkt, elke zaterdag van 09:30 tot 13:00 uur (Stadsboerderij) voor echte (biologische) Foodlovers als ik ;-)

- Varen op de Noorderplassen, Huur een sloep of BBQ donut bij Boei 2

- Corrosia Filmhuis, 9 augustus (20:00 uur, entree €5)

- Zaterdagavond lekker feesten met DJ Chris Deluxe, 9 augustus ANNO (23:00 uur, entree €5-7,50)

- Mobster, 9 augustus Backstage Almere, voor Hardstyle liefhebbers (gratis entree, 23:30 uur)

- S.O.S., Eindelijk Weer 9 augustus met Chris Scott, Ko-c, Mike S, Pat-trick, Ruben Vitalis, Sjaak Koning, Spider, MC: Lou-E (Entree €10, 22:00 tot 05:00 uur).

- Bowlen, Bowling Almere (dinsdag t/m zondag geopend) tarief ligt rond de €27,50 per uur per baan

- Citymall Music, Sandy Dane, 10 augustus (13:00 tot 16:30 uur, Belfort)

- Lekker shoppen in Almere Centrum, 10 augustus Koopzondag (12:00 – 17:00 uur)

- Strandbad Duin, Beleef op het noordelijke deel van het Almeerderstrand deze zomer het échte strandgevoel met vlonders, bankjes en speelaanleidingen! (de gehele zomer open, gratis toegang)

X Roxanne

P.s. Tip: Aanstaande woensdag (13 augustus), is er weer kermis in Poort ;-)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *