Almere Weekend Guide 1 t/m 3 augustus

foto (15)
Yes, het weekend is weer begonnen! En hoe je kun je het weekend beter beginnen dan met een nieuwe hotspot?! Jawel, Almere is weer een koffiespot rijker, genaamd Barista Café Almere met keuze uit verschillende soorten koffie, thee en lekkernijen. Ik heb afgelopen dinsdag mogen proeven en ik kan je vertellen… Starbucks kan nog veel leren van dit leuke café op het Stationplein! Barista Cafe Almere is 7 dagen geopend, dus ik heb mijn heerlijke ontbijt/brunch plek voor zondag al gevonden!

Dit weekend blijf ik een beetje rondhangen in de stad, want het is het laatste weekend van de Sale! Snel even rondkijken bij de leukste shopplekjes van Almere. Naast de gewone Zara, Superdry en de Mango zijn de volgende winkels ook zeker de moeite waard om eens even in rond te kijken:

Hard Bitten and The Others: Kom hier om te skaten, te shoppen of om te relaxen, Hard Bitten and The Others heeft het allemaal! Unieke (vintage) kleding, Vans of prachtige sieraden je kijkt hier je ogen rond. Helemaal leuk is dat alles wat je ziet, te koop is. Zo ook de prachtige motor in de hoek bij de pashokjes! Tip: Op de mooiste items van merken als Altamont, Afends, Ontour, Lady Lucy en WESC krijg je nu tot 50% korting!

WAAR: Als je op zoek bent naar leuke ‘fairtrade’ design spulletjes voor in huis of op zoek naar lekkernijen zoals biologische wijnen, theeën en verschillende soorten Tony’s Chocolony dan ben je bij WAAR op het juiste adres! Tip: Ga naar WAAR voor mooie en unieke verjaardagskaarten.

Drewes Speciaalzaak: Moe van al het shoppen? Kies voor een High Tea bij Drewes met diverse zoetige en hartige hapjes en lach om de gekke namen die sommige theesoorten hebben. Toch liever thee en iets lekkers voor thuis? Kies dan voor de Drewis winkel (zit naast het eetgedeelte) en vergaap je aan de heerlijke bonbons en meer dan honderd verschillende keuze aan koffie en thee. Tip: ze hebben ook leuke thee/koffie pakketten om cadeau te doen!

Zondagmiddag ga ik gezellig naar strandbasserie De Jutter in Almere Haven! Onze eigen Bloemendaal aan Zee met lekkere house deuntjes en heerlijke cocktails! Oja, en ik haal natuurlijk ook even een lekker ijsje om de hoek bij Mariola ;)

Things to do in Almere this weekend, alles op een rij:

- Filmhuis, Deux jours, une nuit, 1 augustus (19:30 uur – niet leden €8,50, De Nieuwe Bibliotheek)

- Vrijdagavond lekker feesten met verschillende DJ’s, 1 augustus ANNO Almere (23:00 uur, gratis entree)

- Ongeremd liedjesprogramma, Apollo Hotel (19:30 uur, €5 entree)

- Nieuwste films, Bioscoop Utopolis

- Biologische Boerenmarkt, elke zaterdag van 09:30 tot 13:00 uur (Stadsboerderij) voor echte (biologische) Foodlovers als ik

- Varen op de Noorderplassen, Huur een sloep of BBQ donut bij Boei 2

- Corrosia Filmhuis, 2 augustus (20:00 uur, entree €5)

- Domestic Landscapes 2.0, kijkje bij Almeerders thuis (Gratis entree, Corrosia open di-za 12-17:00 uur)

- Zaterdagavond lekker feesten met DJ Gidion, 2 augustus ANNO (23:00 uur, entree €5-7,50)

- Bowlen, Bowling Almere (dinsdag t/m zondag geopend) tarief ligt rond de €27,50 per uur per baan

- Zondag bij de Jutter, 3 augustus (16:00 uur) zomerse muziek met drankjes en hapjes

- Lekker shoppen in Almere Centrum, 3 augustus Koopzondag (12:00 – 17:00 uur)


X Roxanne

P.s. Zet ‘m alvast in je agenda: 25 september, openluchtfilm op het Stadhuisplein (20:30-22:00 uur)! Bekijk een Western tussen hooibalen en paarden Georganiseerd door Corrosia, bekijk snel hun agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *