Allereerste Almeerse Weekend Guide

Geïnspireerd door een Amsterdamse weekend-blog heb ik besloten om mijn weekendtips voor Almere te delen. Vrienden noemen mij gekscherend de ‘wandelende Uitgaansagenda’ en vragen dan ook vaak om tips. Waarom deze dan niet bundelen in een blog?! Iedere vrijdag ontvang je van mij de leukste Almeerse weekendtips en lees je elke week de laatste reviews van restaurants, winkels, festivals en nog veel meer! Ik blog over zowel de nieuwste als reeds bestaande hotspots! Dus houd naast deze blog ook Social Media in de gaten voor het laatste nieuws!

Welcome to the weekend

Almere Weekend Guide voor 6 t/m 9 juni

Hoe kan ik deze blog beter starten, dan aan de vooravond van een lang Pinksterweekend? Er is genoeg te beleven in Almere en ik ben dan ook van plan om dit weekend in mijn eigen stad te blijven. Soms wijk ik natuurlijk nog eens af naar Amsterdam, daar ben ik ook eerlijk in ;-)

Mijn weekend begint vanavond bij de Theatervoorstelling ‘Hebriania’ van theatergroep Suburbia. Deze zomervoorstelling van Suburbia is te vinden op Stadslandgoed de Kemphaan. De voorstelling gaat over Hebriania, waar een Zweedse familie een midzomernacht viert met al haar (herkenbare) familieproblemen, hetgeen humoristische en scherpe taferelen oplevert. Voorafgaand aan de Theatervoorstelling ga ik genieten van een Zweeds 3-gangendiner om alvast in de stemming te komen. Het diner is bereid uit biologische producten uit de omgeving van Almere. I love biologisch eten, dus ik ben erg benieuwd. Volgende week vinden jullie een review van deze voorstelling terug!

Helaas mis ik vanavond wel de bloementjesmarkt, ook wel bekend als Luilakmarkt (ik heb bloemen nodig voor het balkon ;-), haha). Voor iedereen die nog nieuwe bloemen/planten nodig hebben voor de tuin of balkon, kunnen vanaf de middag tot 23.00 uur terecht op het Stadhuisplein.

Zaterdag kun je mij vinden op het Almeerderstrand! Met deze tropische tempraturen wil ik niets liever dan lekker luieren op het strand met een goed boek. En voor verkoeling ga ik lekker naar Poortdok! De gazpacho is een echte aanrader ;-)

Ik woon in Poort en dit jaar wordt er voor de eerste keer de ‘Lazy Sunday Market’ georganiseerd in het Cascadepark. Ik ben erg benieuwd en ga er gezellig zondag even langs, er zullen kraampjes staan met leuke producten en lekker eten. Daarnaast is er live muziek van o.a. Eva Skeete Mc Leed & Friends, opkomende talenten en jam sessies. Kinderen kunnen meedoen met de Kidsrun en de rommelmarkt.

Heerlijk zo’n extra zondag! Op tweede pinksterdag ga ik het lekker rustig aan doen en mijn lief trakteren op de nieuwe actie van Utopolis in samenwerking met de restaurants op Belfort. Voor € 25,- krijg je een bioscoopkaartje in combinatie met een 3-gangenmenu naar keuze bij de deelnemende restaurants (Yamas, Buddha, Chez Alexander, La Maison en Thai Go). Dat wordt genieten van ’22 Jumpstreet’ en ‘Yamas’ (mijn favoriete Griekse restaurant van Almere!), voor weinig geld! En wellicht komen we Yolanthe Sneijder-Cabau, Cas Jansen en Pleuni Touw tegen, i.v.m. de première van ‘Stuk!’ bij Utopolis. 

Things to do in Almere this weekend, alles op een rij:

- Filmhuis, La jaula de Oro 6 juni (19:30 uur – niet leden €8,50)

- DJ Franky B, 6 juni ANNO (23:00 uur – gratis entree)

- Dance Market, 6 juni Club Cell (23:00 uur – gratis entree)

Biologische Boerenmarkt, elke zaterdag van 09:30 tot 13:00 uur (Stadsboerderij) voor echte (biologische) Foodlovers als ik ;-)

Wide Awake x SBMG (LIVE), 7 juni Club Cell (23:00 uur – €10)

Flirtatious (Wild Wild West Edition met DEEJAY KID & Friends), 7 juni ANNO Almere (23:00 uur – €7,50 – 21+)

- Mobster, 7 juni Backstage Almere (23:30 uur – €7,50)

- Harbour Jazz, 8 juni in Almere Haven

- Lazy Sunday Market, 8 juni Cascadepark in Almere Poort

- Theatervoorstelling Hebriana (Suburbia), t/m 12 juli bij Stadslandgoed de Kemphaan

- Theatervoorstelling PICNIC (Vis à Vis), t/m 6 juli bij het Almeerderstrand

- Huur dit weekend een boot of BBQ donut en vaar op de Noorderplassen

- Première ‘Stuk!’ met o.a. Yolanthe Sneijder-Cabau, 9 juni Utopolis (13:30 uur)

Kermis, t/m 9 juni op het Forum en Esplanade

 

Geniet van het weekend! X Roxanne


P.s. Zin om sportief het weekend in te gaan? Schrijf je dan in voor de Almere City Run op 15 juni en oefen dit weekend voor 4,7,14 of 21 km. Ik ga voor de 7 km! ;-)

 

2 Comments

  1. Wat een lekker blog. Leuke vrijetijd tips, voor iedereen wat wils. ik zet deze blog in mijn favorieten. Ga zo door Roxanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *